Je bent nu hier: Home / Else

afscheidsfotografie Else v2                                                                           

Iets meer dan 50 jaar geleden ben ik geboren in Duiven en begon mijn reis door het leven die mij vele ervaringen en avonturen opleverde. Een heerlijke jeugd eerst in Duiven en vanaf mijn 12e in Zwolle. Buiten spelen, sporten, muziek maken, vakanties met mijn ouders en broer en zus, dat waren de mooie belevenissen. Heerlijk genieten met elkaar!

Helaas kwam ik ook al jong in aanraking met groot verdriet. Het eerste afscheid dat ik bewust meemaakte, was van een klasgenootje dat op 8-jarige leeftijd overleed aan mysterieuze ziekte. Dat heeft grote indruk op mij gemaakt en de herinnering blijft me altijd bij.

De herinnering blijft me altijd bij ...

Op de middelbare school overleed een vriendin van mij. Erg heftig om als 16-jarige te staan bij het graf van een leeftijdgenoot.

Gelukkig waren er naast dit verdriet ook vele mooie dingen. Ik trouwde met Harry en we kregen samen 3 kinderen. Inmiddels breidt ons gezin uit en hebben we 4 kinderen en 1 kleinkind dat nog onderweg is. Ik geniet met volle teugen van deze rijkdom.

En mijn reis gaat door, ook al verandert het landschap en dus het uitzicht. Na vele jaren in het onderwijs te hebben gewerkt, heb ik een aantal jaren geleden mijn eigen bedrijf opgericht en  me gespecialiseerd als afscheidsfotograaf. Een prachtig en waardevol beroep om invulling aan te geven!

Bijzonder, of zelfs bizar?

Hoe bijzonder kan je reis zijn … ik kreeg een aantal jaren geleden precies dezelfde ziekte als mijn vriendin destijds trof. Dat was een grote schok, voor mij, maar ook voor mijn familie en vrienden. Gelukkig kon ik mijn reis hervatten na de behandelingen. Erg dankbaar, verwonderd en uiteraard erg blij.

Je bent op reis maar je kunt niet zelf altijd de route bepalen, hoe graag we dat natuurlijk allemaal zouden willen. Die rugzak vol ervaringen rondom afscheid, verlies van gezondheid, gedwongen een andere weg in te slaan, het zorgde ervoor dat ik me met nog meer liefde wilde gaan inzetten voor anderen. Om het afscheid dat zij noodgedwongen moeten nemen op een invoelende, respectvolle, professionele manier vast te leggen.

Geen foto's, wat een gemis!

Ik heb helaas geen foto’s van het afscheid van mijn vriendin, mijn oma en nog vele anderen. Maar ik kan er wel voor zorgen dat jij foto’s hebt van het afscheid van degene die er voor jou toe doet. 
Ik loop graag een stukje met je op.